MILLENNIALS TUBE PAVILION

GLOSS FLOOR AREA

 

380 SQ.M.

STATUS

 

Completed

LOCATION

Sukhumvit 63 Rd, Bangkok

For this building the use of architectural material is determined by the characteristic of the user group; Millennial generation specifically Yolo group. The Yolo is a call to live life to its fullest extent. Therefore, material to use for the project
have to reflect the theme. The choice to use one material over the others is a public exhibition of the architecture that architect want to carry out. The idea of material is settled down to use a PVC tube, but in a different way. As the trend of the coming year (2019), Purplish had been consider for the color of choice. A range of purple is an outcome of a combination between inner and outer layer plus lighting effect.

We wrap the pavilion with curtain wall of 5 kilometers PVC tubes. Installation is fix at the top but let the bottom-end loose for sway effect by wind or people interaction. The main entrance has been shaped by cutting out a parabolic form. The curl at the free-end seem to be an issue at the beginning, but at the end everyone agree that they add as a special characteristic to the project.

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle